Последние новости
Главная / Новости / На Житомирщині й досі найвищий 5 клас пожежної небезпеки — Новости Житомира

На Житомирщині й досі найвищий 5 клас пожежної небезпеки — Новости Житомира

На Житомирщині й досі найвищий 5 клас пожежної небезпеки
Відсутність опадів та висока температура повітря є першопричиною загорянь. Часто пожежі виникають і від людського фактору. Однією з причин пожеж є необережне поводження з вогнем під час спалювання пожнивних решток, сухої рослинності та сміття, викидання недопалків водіями автотранспорту на узбіччя.
Зважаючи на спекотну погоду, рятувальники застерігають не кидати у траву, на узбіччя непогашені недопалки, а також розводити багаття, оскільки найчастіше це обертається займанням легкозаймистих дерев’яних господарських споруд, сухих кормів та нищівними пожежами в екосистемах.
Загалом упродовж доби в екосистемах області працівниками ДСНС ліквідовано ще 8 загорань в Попільнянському, Коростенському, Володарськ-Волинському, Овруцькому та Червоноармійському районах.
У зв’язку з виникненням на території області пожеж лісових масивів, торфовищ, сухої трав’яної рослинності тощо, фахівцями Держсанепідслужби області здійснюється моніторинг стану забруднення атмосферного повітря населених пунктів, що зазнали найбільшого впливу шкідливих речовин.

Интересное

В Крым не пустили 7,2 тонн колбасных изделий из Житомирской области — Новости Житомира

Сотрудники Управления Россельхознадзора в Республике Крым и Севастополе не допустили ввоз на полуостров из Украины 7,2 тонн колбасных изделий, произведенных в Житомирской области. Как уверяют в ведомстве, партия не имела при себе данных об исследовании продукции по физико-химическим, токсикологическим и радиологическим показателям. Груз колбасных изделий в ассортименте общим весом 7,2 тонны следовал через МАПП "Армянск"