Последние новости
Главная / Новости / У Новоград-Волинському районі спалах сальмонельозу почався з кухні — Новости Житомира

У Новоград-Волинському районі спалах сальмонельозу почався з кухні — Новости Житомира

У Новоград-Волинському районі спалах сальмонельозу почався з кухні
Всього постраждало 14 осіб, з них 7 дітей. Всі постраждалі знаходились на стаціонарному лікуванні із заключним діагнозом «сальмонельоз».
Станом на 08 вересня усі хворі виписані.
Фахівцями державної санітарно-епідеміологічної служби своєчасно та в повному обсязі проведено комплекс протиепідемічних заходів. Вогнище інфекції локалізовано та ліквідовано.
За результатами бактеріологічних досліджень та обстежень встановлено: збудником, що викликав захворювання та виділений від 8-ми хворих є сальмонела тіфімуріум. Ідентичні штами сальмонели тіфімуріум виділені також із 2-проб харчових продуктів, від 3-х клінічно здорових осіб та з 2 проб санітарно-гігієнічних змивів.
Основними причинами спалаху були грубі порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм та правил під час приготування страв. Порушувалась технологія приготування та зберігання готових страв та продуктів. Відсутність умов для дотримання правил особистої гігієни, зберігання готових страв без відповідного температурного режиму – сприяли виникненню спалаху.

Интересное

В Крым не пустили 7,2 тонн колбасных изделий из Житомирской области — Новости Житомира

Сотрудники Управления Россельхознадзора в Республике Крым и Севастополе не допустили ввоз на полуостров из Украины 7,2 тонн колбасных изделий, произведенных в Житомирской области. Как уверяют в ведомстве, партия не имела при себе данных об исследовании продукции по физико-химическим, токсикологическим и радиологическим показателям. Груз колбасных изделий в ассортименте общим весом 7,2 тонны следовал через МАПП "Армянск"